x
4.000 TL ÜSTÜ KARGO BEDAVA
Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
El Terminali Çeşitleri Nelerdir
29.03.2021

El Terminali Çeşitleri Nelerdir

EL TERMİNALİ

 

Günümüzde işletmeler için hızlı ve doğru bilgi akışı, en önemli konulardan birisi haline gelmiştir. İşletmeler maliyetlerini en alt düzeye çekmek, verimliliği ise en üst düzeye çıkarmak için teknolojik çözümlere yönelmişlerdir. Bu durum, var olan piyasa koşullarında işletmelerin faaliyetlerini sürdürebilmesi için hayati önem arz eder. El terminali ise işletmelerin donanım çözümlerinde kullandığı araçlardan sadece birisidir.

 

Firmaların el terminali almadan önce, temel olarak bu ürüne neden ve hangi alanda ihtiyaç duyduğu sorularını cevaplaması gerekir. Bu sorunun cevabı profesyonel bir çalışma ile verildikten sonra el terminali yatırımları yapılmalıdır. Bu nedenle, en temel olarak el terminali nedir, el terminali çeşitleri nelerdir soruları çok önemlidir.

 

El Terminali Nedir?

El terminali en temel ifade ile el bilgisayarlarına verilen isime denir. El terminallerinin kullanım amacı bilgi transfer etmektir. El terminali aracılığı ile farklı kullanıcılardan gelen bilgiler tek bir merkezde toplanır. Temel amacı ise verilerin kolay ve hızlı bir şekilde aktarılmasıdır.

 

El terminali, ürünlerin depolanması, sayımı ve kontrolü hakkında bilgi üretir. Ürün özelliği ve fiyatları veri ulaştırma mesafesine göre değişkenlik göstermektedir.

 

El Terminali Çeşitleri Nelerdir?

Piyasada model ve performans açısından çok fazla el terminali bulunuyor. Fiyatların yüksek ve çeşitliliğin fazla olması, firmaların doğru el terminali tercihi yapmasını zorlaştırıyor.

 

El terminali çeşitlerini genel hatları ile aşağıdaki gibi sıralayabiliriz:

 

l Windows CE El Terminali

l Windows Mobile El Terminali

l Android El Terminali

l Sabit Terminaller

l Batch Tarzı El Terminali

l M3 Mobile El Terminali

Belli Başlı El Terminali Çeşitleri ve Kullanım Amaçları

Windows CE El Terminali

Bu terminal grubunda bulunan ürünler Windows işletim sistemine sahiptir. Terminalin ekranı Windows işletim sistemine sahip mobil cihazlar ile benzer olduğundan kullanım kolaylığı sağlar. Wlan ve Bluetooth iletişim seçeneklerine sahiptir. Hem 1D hem de 2D barkod okuyucu özelliğini destekler.

 

Hem depo hem de saha çözümleriniz için kullanabilirsiniz. Kullanacağınız alana göre değişiklik gösteren kabzalı veya kabzasız model çeşitleri bulunur. Depo, mağaza, kozmetik ilaç gibi sektörlerde tercih edilebilir. Datalogic, Dsic, Motorola, Newland gibi markaların Windows CE işletim sistemine sahip el terminali seçeneklerini bulabilirsiniz.

 

Windows Mobile El Terminali

Windows Mobile işletim sistemi, el terminalleri ve telefonlar için geliştirilmiş özel bir işletim sistemidir. Windows CE işletim sistemine göre kullanıcıya daha fazla işlem imkanı sunuyor. Çözünürlüğü yüksektir ve dokunmatik özelliği vardır. Wlan ve Bluetooth iletişim özelliklerine sahiptir. Bu ürün daha yeni teknolojiye sahip olduğu için saha çözümlerinde hız sağlar. İntermec, Motorola, Datalogic, Unitech gibi markaların Windows Mobile işletim sistemine sahip el terminali seçenekleri vardır.

 

Android El Terminali

Android işletim sisteminin hayatımıza girmesi ile üreticiler artık Android tabanlı el terminalleri de üretmeye başladı. Bu yeni nesil el terminalleri ile kullanıcılar veriye çok daha hızlı şekilde ulaşabiliyor. Android terminallerin ekran boyutlarının genişlemesi de kullanıcılar için önemli bir avantaj sunuyor. Bu cihazlarda 4.5G internet bağlantısı imkanı vardır. Üretim ve depo otomasyonundan, saha otomasyonlarına kadar her sektörde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Zebra, Bluebird, Chipherlad, Datalogic, Newland, Sewoo, Biatek, Unitech gibi markalar kullanıcılara Android tabanlı el terminali sunuyor.

 

Sabit Terminaller

Bu terminaller bilgi terminali olarak da bilinir. Depo, fabrika, lojistik alanında faaliyet gösteren firmalar tercih eder. Soğuk hava depoları için de uygun bir üründür. Newland, Perkon, Motorola gibi markaların ürünlerini bulabilirsiniz.

 

Batch Tarzı El Terminali

Kullanım alanları arasında sıcak satış, soğuk satış, lojistik sektörü, depo, market, sayaç okuma sistemleri, otopark sistemleri, restoran gibi dalların yer aldığı terminal çeşididir. Veri toplama esnasında klavye, dokunmatik ekran ve barkod okuyucu kullanımının yanında RFID, kamera, GPS de kullanılabilir.

 

M3 Mobile El Terminali

Windows CE ve Windows Mobile işletim sistemine sahip M3 terminaller kullanıcılar için birçok seçenek sunuyor. Her türlü barkod okuyabilme özelliği sayesinde birçok farklı alanda kullanabilirsiniz.

 

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.